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    Krebserkrankungen

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    Krebserkrankungen

    Beitrag  Psychonaut am Di Nov 09, 2010 9:56 pm

    Zusammenhänge zwischen Fleisch-, Milch- und/oder Eierkonsum und der Erkrankung an Krebs.

    Eine Analyse aus der Studie zum Gesundheitszustand der Adventisten, kam zu dem Ergebnis, dass Nichtvegetarier ein um 54% höheres Risiko hatten, an Prostatakrebs zu erkranken, und ein 88% erhöhtes Risiko für Dick- und Mastdarmkrebs. Sowohl rotes als auch weißes Fleisch waren unabhängig voneinander mit einem erhöhten Darmkrebsrisiko verbunden.
    Fraser GE. Associations between diet and cancer, ischemic heart disease, and all-cause mortality in non-Hispanic white California Seventh-day Adventists. Am J Clin Nutr. 1999

    Es wurden geringere Werte für die Kolonzellproliferation bei Vegetariern im Vergleich zu Nichtvegetariern ermittelt.
    Lipkin et al. Seventh-day Adventist vegetarians have a quiescent proliferative activity in colonic mucosa. Cancer Lett. 1985

    In Beobachtungsstudien erkannte man eine Verbindung zwischen einer hohen Aufnahme von Milchprodukten und Kalzium und einem erhöhten Risiko für Prostatakrebs.
    Giovannucci et al. Calcium and fructose intake in relation to risk of prostate cancer. Cancer Res. 1998
    Chan et al. Dairy products, calcium, phosphorus, vitamin D, and risk of prostate cancer. Cancer Causes Control. 1998
    Chan et al. Dairy products, calcium, and prostate cancer risk in the Physician’s Health Study. Am J Clin Nutr. 2001

    Brustkrebs:
    Eine hohe lebenslange Östrogenexposition ist mit einem erhöhten Brustkrebsrisiko in Verbindung gebracht worden. Einige Forschungsergebnisse dokumentieren geringere Östrogenwerte in Serum und Urin von Vegetarierinnen.
    Barbosa et al. The relationship among adiposity, diet, and hormone concentrations in vegetarian and nonvegetarian postmenopausal women. Am J Clin Nutr. 1990

    Es gibt auch einige Nachweise für einen späteren Eintritt der Menstruation bei vegetarisch ernährten Mädchen, was das Brustkrebsrisiko durch geringere lebenslange Östrogenexposition reduzieren könnte.
    Sanchez et al. A hypothesis on the etiological role of diet on age of menarch. Med Hypotheses. 1981
    Kissinger, Sanchez. The association of dietary factors with the age of menarche. Nutr Res. 1987

    Darmmilieu:
    Das Darmmilieu von Vegetariern unterscheidet sich auffällig von demjenigen von Nichtvegetariern. Vegetarier haben eine geringere Konzentration an potenziell karzinogenen Gallensäuren (siehe van Faassen) und weniger intestinale Bakterien, die die primären Gallensäuren in karzinogene sekundäre Gallensäuren umwandeln (siehe Finegold). Häufigere Stuhlentleerung und der Grad bestimmter Enzyme im Darm verbessern die Elimination potenzieller Kolonkarzinogene (siehe van Faassen und Davies). Die meisten Forschungsergebnisse zeigen auf, dass bei Vegetariern in geringerem Maße fäkale Mutagene vorliegen (siehe Nader).
    van Faassen et al. Bile acids and pH values in total feces and in fecal water from habitually omnivorous and vegetarian subjects. Am J Clin Nutr. 1993
    Finegold et al. Fecal microbial flora in Seventh Day Adventist populations and control subjects. Am J Clin Nutr. 1977
    Davies et al. Bowel function measurements of individuals with different eating patterns. Gut. 1986
    Nader et al. Diet and DNA-modifying activity in human fecal extracts. Nutr Rep Int. 1981

    Weitere Faktoren:
    Vegetarier konsumieren kein Hämeisen, für welches gezeigt werden konnte, dass es zur Bildung hoch zytotoxischer Faktoren im Darm führt, die das Darmkrebsrisiko erhöhen.
    Sesink et al. Red meat and colon cancer: The cytotoxic and hyperproliferative effects of dietary heme. Cancer Res. 1999
    Sesink et al. Red meat and colon cancer: dietary haem, but not fat, has cytotoxic and hyperproliferative effects on rat colonic epithelium. Carcinogenesis. 2000

    Vegetarier haben eine höhere Aufnahme an Phytochemikalien, von denen für viele bekannt ist, dass sie der Krebsentwicklung entgegenwirken. Für Isoflavone in Sojaprodukten konnten krebswidrige Effekte nachgewiesen werden, insbesondere in Bezug auf Brust- und Prostatakrebs.
    Griffiths K. Estrogens and prostatic disease. International Prostate Health Council Study Group. Prostate. 2000
    Messina, Loprinzi. Soy for breast cancer survivors: A critical review of the literature. J Nutr. 2001

    Milch(produkte) und Darmkrebs:

    Konsum von Milch oder Milchprodukten bei Kindern erhöht das Darmkrebsrisiko um fast das Dreifache (unabhängig vom Konsum von Gemüse, Früchten, Fleisch oder sozioökonomischen Faktoren).
    van der Pols et al. Childhood dairy intake and adult cancer risk: 65-y follow-up of the Boyd Orr cohort. Am J Clin Nutr. 2007

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    Re: Krebserkrankungen

    Beitrag  Psychonaut am Di Nov 09, 2010 9:57 pm

    Milch, Milchprodukte, Fleisch und Brustkrebs, Eierstockkrebs, Gebärmutterkrebs:

    The continued increase in incidence of some hormone-related cancers worldwide is of great concern. Although estrogen-like substances in the environment were blamed for this increase, the possible role of endogenous estrogens from food has not been widely discussed. We are particularly concerned about cows' milk, which contains a considerable quantity of estrogens. When we name cows' milk as one of the important routes of human exposure to estrogens, the general response of Western people is that "man has been drinking cows' milk for around 2000 years without apparent harm." However, the milk that we are now consuming is quite different from that consumed 100 years ago. Unlike their pasture-fed counterparts of 100 years ago, modern dairy cows are usually pregnant and continue to lactate during the latter half of pregnancy, when the concentration of estrogens in blood, and hence in milk, increases. The correlation of incidence and mortality rates with environmental variables in worldwide countries provides useful clues to the etiology of cancer. In this study, we correlated incidence rates for breast, ovarian, and corpus uteri cancers (1993-97 from Cancer Incidence in Five Continents) with food intake (1961-97 from FAOSTAT) in 40 countries. Meat was most closely correlated with the breast cancer incidence (r=0.827), followed by milk (0.817) and cheese (0.751). Stepwise multiple-regression analysis (SMRA) identified meat as the factor contributing most greatly to the incidence of breast cancer ([R]=0.862). Milk was most closely correlated with the incidence of ovarian cancer (r=0.779), followed by animal fats (0.717) and cheese (0.697). SMRA revealed that milk plus cheese make the greatest contribution to the incidence of ovarian cancer ([R]=0.767). Milk was most closely correlated with corpus uteri cancer (r=0.814), followed by cheese (0.787). SMRA revealed that milk plus cheese make the most significant contribution to the incidence of corpus uteri cancer ([R]=0.861). In conclusion, increased consumption of animal-derived food may have adverse effects on the development of hormone-dependent cancers. Among dietary risk factors, we are most concerned with milk and dairy products, because the milk we drink today is produced from pregnant cows, in which estrogen and progesterone levels are markedly elevated.

    Quelle:
    Ganmaa et al. The possible role of female sex hormones in milk from pregnant cows in the develop ment of breast, ovarian and corpus uteri cancers. Med Hypotheses. 2005

    Müsste noch auf ein paar deutsche Sätze zusammengefasst werden.
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    Re: Krebserkrankungen

    Beitrag  Psychonaut am Di Nov 09, 2010 9:57 pm

    Milch und Brustkrebs:

    Im Tierversuch wurde gezeigt, dass Milchkonsum bei Ratten Brustkrebs fördert, und zwar unabhängig vom Fettgehalt der Milch.
    Qin et al. Consumption of commercial whole and non-fat milk increases the incidence of 7,12-dimethylbenz(a)anthracene-induced mammary tumors in rats. Cancer Detect Prev. 2007


    Werde ich stehen lassen, aber nicht in die Liste aufnehmen, da Tierversuche nur sehr beschränkt aussagekräftig sind.
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    Re: Krebserkrankungen

    Beitrag  Psychonaut am Di Nov 09, 2010 9:58 pm

    Western diet boosts colon cancer risk by 300 per cent

    (NewsTarget) The rates of recurrence or death from colon cancer were nearly 3.5 times higher among patients who ate a typical Western diet than among those who followed it least closely, in a study published in the Journal of the American Medical Association.

    Researchers collected data on 1,009 people who had undergone surgery and chemotherapy for colon cancer in the two years between April 1999 and May 2001. In all cases, the cancer had metastasized to the lymph nodes but had not spread to other organs. The participants filled out standardized surveys about their dietary preferences and habits during chemotherapy and the six months following. They were then tracked for five years.

    Of the 1,009 patients who began the study, 324 experienced cancer recurrence during those five years, and 223 of those died. Only 28 of the people who did not experienced recurrence died in the same period.

    The dietary habits of the cancer patients fell into two basic patterns: The "Western" diet was characterized by the consumption of large amounts of red and processed meats, refined grains and sugars; the "prudent" diet was characterized by consumption of large amounts of fruits, vegetables and relatively higher amounts of poultry and fish relative to red meat.

    The researchers found that cancer recurrence and death were almost 3.5 times more common among people who adhered most closely to the Western diet than among those who ate the lowest amounts of red and processed meats, refined grains and sugars.

    "Doctors who treat colon cancer patients need to have the conversation about diet," said researcher Jeffrey Meyerhardt. "From my own experience I know that patients ask about this a lot. They want to know what they should be eating and whether they should be exercising."

    The researchers warned that the study only demonstrates a correlation, and not causality between diet and colon cancer. According to Michael Thun, a spokesperson for the American Cancer Society, however, there are already many other health reasons for eating higher amounts of fruits and vegetables and avoiding the foods associated with the "Western" diet.

    But consumer health advocate Mike Adams has no doubt about the causes of colorectal cancer. "There's no question that eating dead, processed and chemically-treated foods promotes the development of colon cancer," he said. "Preventing colon cancer is as simple as adopting a diet primarily based on raw plants and living foods. Colon cancer simply disappears, and cancer risk throughout the body plummets on a raw foods diet."

    http://www.newstarget.com/022543.html

    Müsste man auch noch zusammenfassen auf ein paar deutsche Sätze.
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    Re: Krebserkrankungen

    Beitrag  Tobi am Do Jan 12, 2012 10:48 pm

    Nur ein kleiner Teil des ganzen.
    Nichtsdestoweniger:
    Der Konsum verarbeiteten Fleisches könnte das Risiko für Pankreaskrebs dramatisch erhöhen.
    Das Risiko ist zwar allgemein nicht das höchste unter den Krebsarten, aber über 1% wären mir immer noch genug.
    Pro 50g verarbeiteten Fleisches hat sich in einer Studie das Risiko für Krebs der Bauchspeicheldrüse um 19% erhöht (kumulativ).
    http://nicewebtools.com/Frames/NewsFrame.aspx?ext=BBC&Article=876876&Url=http%3A//www.bbc.co.uk/news/health-16526695


    _________________
    Trainingsbeginn...........Aktuell
    KB      : 70 Kg................210   Kg
    BD      : 30 Kg................135   Kg
    KH      : 90 Kg................260   Kg

    BW    : 60 Kg.................86.5  Kg

    Die Ziele:
    @   75 kg:  SQ - 262,5 kg, SQ w/ Wraps - 282,5 kg, DL - 312,5 kg, Total (w/ and w/o Wraps) - 715 kg
    @ 82,5 kg: SQ w/ and w/o Wraps - 292,5 kg, Total (w/ and w/o Wraps) - 790 kg

    Team Insanity - The Laws of Physics are Merely a Suggestion
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    Re: Krebserkrankungen

    Beitrag  illith am Mo Apr 29, 2013 2:31 pm

    es betrübt mich immer sehr, dass ich selber nicht die nötigen kenntnisse hab, um so studiensachen beurteilen zu können - also wann was seriös durchgeführt wurde und wann bewusst oder versehentlich geschlampt oder manipuliert wurde usw.

    die hier zitierten studien klingen ja alle sehr verheißungsvoll, aber zb auf wiki steht wiederum:
    http://de.wikipedia.org/wiki/Vegetarismus#Gesundheitliche_Aspekte
    Die Mortalität durch zerebrovaskuläre Krankheiten, Magenkrebs, Darmkrebs, Lungenkrebs, Brustkrebs, Prostatakrebs oder die Kombination aller anderen Todesursachen unterschied sich nicht signifikant zwischen Vegetariern und Nichtvegetariern.
    bzw.
    http://de.wikipedia.org/wiki/The_China_Study#Position_der_Ern.C3.A4hrungswissenschaft
    Laut Key et al. (2006) zeigen die bislang vorliegenden Studien keine eindeutigen Unterschiede in den Krebserkrankungsraten von Vegetariern und Nichtvegetariern. Daten für das Brust- und Prostatakrebsrisiko bei veganer Ernährung fehlen.[4] Eine Metaanalyse der Daten von fünf unterschiedlichen prospektiven Vergleichsstudien in drei westlichen Ländern fand im Jahre 1999 heraus, dass die Mortalität durch koronare Herzerkrankung bei Vegetariern im Vergleich zu Nichtvegetariern – bereinigt um die Einflüsse von Alter, Geschlecht, Rauchen, Alkohol, Bildung, körperliche Betätigung und Body-Mass-Index – um 24 Prozent reduziert ist. Die Autoren vermuten, dass dies auf den niedrigeren Cholesterinspiegel der Vegetarier, eine reduzierte Oxidation des LDL-Cholesterins oder Änderungen der Gerinnungsfaktoren des Blutes zurückzuführen ist. Veganer zeigten in diesen Studien eine höhere Mortalität durch koronare Herzerkrankung als Lactovegetarier oder Pescetarier. Die Mortalität durch zerebrovaskuläre Krankheiten, Magenkrebs, Darmkrebs, Lungenkrebs, Brustkrebs, Prostatakrebs oder die Kombination aller anderen Todesursachen unterschied sich nicht signifikant zwischen Vegetariern und Nichtvegetariern.[5]

    was hat das nun zu bedeuten? und warum muss das immer alles so extrem widersprüchlich sein?? -.-

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