Die folgende Passage bezieht sich auf saure Fermentierung von Getreide:
Quelle: http://wholehealthsource.blogspot.com/2010/05/traditional-preparation-methods-improve.html
Wie funktioniert saure Fermentierung? Z. B. so: http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/04/new-way-to-soak-brown-rice.html
Oder, etwas umständlicher, indem man einen Sauerteig ansetzt. Wem das zu viel Arbeit ist - Sauerteigbrot kaufen, z. B. Pumpernickel!
Da ich meinen Sojajoghurt eh schon selbst mache, will ich mal probieren, geschrotetes Getreide gleich dazu zu tun. Zwei Fliegen mit einer Klappe!
EDIT: Habe Fußnote 11 in der zitierten Passage nachverfolgt - KRASS!
One of the problems with grains is their poor protein quality. Besides containing a fairly low concentration of protein to begin with, they also don't contain a good balance of essential amino acids. This prevents their efficient use by the body, unless a separate source of certain amino acids is eaten along with them. The main limiting amino acid in grains is lysine. Legumes are rich in lysine, which is why cultures around the world pair them with grains. Bacterial fermentation produces lysine, often increasing its concentration by many fold and making grains nearly a "complete protein", i.e. one that contains the ideal balance of essential amino acids as do animal proteins (11, scroll down to see graph). Not very many plant foods can make that claim. Fermentation also increases the concentration of the amino acid methionine and certain vitamins.
Quelle: http://wholehealthsource.blogspot.com/2010/05/traditional-preparation-methods-improve.html
Wie funktioniert saure Fermentierung? Z. B. so: http://wholehealthsource.blogspot.com/2009/04/new-way-to-soak-brown-rice.html
Oder, etwas umständlicher, indem man einen Sauerteig ansetzt. Wem das zu viel Arbeit ist - Sauerteigbrot kaufen, z. B. Pumpernickel!
Da ich meinen Sojajoghurt eh schon selbst mache, will ich mal probieren, geschrotetes Getreide gleich dazu zu tun. Zwei Fliegen mit einer Klappe!
EDIT: Habe Fußnote 11 in der zitierten Passage nachverfolgt - KRASS!