http://www.tmuscle.com/free_online_article/sports_body_training_performance_nutrition/sodium_your_secret_weapon
Fand das sehr interessant. Da werden 2 Gramm Natrium empfohlen, pro Liter Wasser den man zu sich nimmt. Wobei normales Tafelsalz nur zu 40% aus Natrium besteht.
Ich quote mal ein paar Stellen:
Ich hab in letzter Zeit tatsächlich versucht möglichst wenig Salz zu verwenden. Und ich hatte eigentlich immer schon ziemlich niedrigen Blutdruck und nen ganz guten Appetit auf salzige Sachen...
Werd das jetzt mal austesten ob mehr Salz, einlegte Gurken, Sauerkraut was bringt.
Fand das sehr interessant. Da werden 2 Gramm Natrium empfohlen, pro Liter Wasser den man zu sich nimmt. Wobei normales Tafelsalz nur zu 40% aus Natrium besteht.
Ich quote mal ein paar Stellen:
A low sodium intake translates into a lower blood volume, and over time this is disastrous to an athlete. Even in healthy people, low blood volume leads to a myriad of problems.
In a low-sodium situation, the resulting low blood volume delivers less oxygen and nutrients to working muscles, and also allows for greater accumulation of fatigue toxins that might not otherwise occur with a normal or higher blood volume. This results in reduced recuperation and overall weakness.
The point isn't to "load sodium" but to always get ample amounts of it in the diet, with proper hydration as well. Never cut sodium, never load it, just get lots of it.
The athlete will then notice a higher volume of urinary output, more sweating, the appearance of a leaner, harder physique, and more pumped and full muscles in the gym.
Ich hab in letzter Zeit tatsächlich versucht möglichst wenig Salz zu verwenden. Und ich hatte eigentlich immer schon ziemlich niedrigen Blutdruck und nen ganz guten Appetit auf salzige Sachen...
Werd das jetzt mal austesten ob mehr Salz, einlegte Gurken, Sauerkraut was bringt.